voetbalzone

Sarri houdt ondanks 4-0 nederlaag vast aan ‘Plan A’: ‘Ik ben een dromer’

Yanick Vos01 feb 2019, 17:52
Laatst bijgewerkt: 01 feb 2019, 17:52
Advertentie

Chelsea krijgt zaterdagmiddag bezoek van Huddersfield Town en in aanloop naar dat duel stond manager Maurizio Sarri tijdens een persconferentie uitgebreid stil bij de 4-0 nederlaag van eerder deze week tegen Bournemouth. De trainer was na afloop van de ruime verliespartij kritisch op zijn spelers. Hij hield een lange nabespreking in de kleedkamer en reisde vervolgens alleen naar huis. Tijdens het persmoment vrijdag benadrukte Sarri dat hij op dezelfde manier door wil gaan.

“Ik heb de spelers niet aangevallen. Ik heb met iedereen gesproken omdat ik het wilde begrijpen. Daarna ben ik gelijk naar huis gegaan omdat ik de wedstrijd opnieuw wilde zien. Een andere reden was er niet”, legde de coach uit. Sarri gaf na afloop van het duel aan dat hij zijn spelers niet kon motiveren en dat de fout misschien wel bij hem lag. “Waarschijnlijk doen we iets fout. Dat geldt voor mezelf en de staf. Maar we moeten een manier vinden. Het hoort bij mijn werk. Maar ik wil eerst de mentaliteit veranderen, dus we hebben nog een lange weg te gaan.”

Sarri erkent dat Chelsea nog niet speelt op de manier waarop hij dat graag zou zien. “Ik moet de complete mentaliteit veranderen, want we waren gewend om vanuit de counter te spelen. Daar gaat veel tijd in zitten, maar we zijn ermee bezig. Ik wil de wedstrijden controleren en scoren. Er moet een betere reactie komen bij een tegendoelpunt”, aldus Sarri, die niet aan zijn formatie, opstelling en strijdplan wil sleutelen. “Waarom? Ik wil dat Plan A goed werkt. Op dit moment wil ik niets veranderen. Ik ben een dromer en wil mijn eigen voetbal spelen.”

“Tien jaar geleden kende iedereen Barcelona goed. Maar Barcelona won alles, omdat Barcelona zijn eigen spel speelde. Daarom wil ik mijn eigen spel spelen en daarna kan ik misschien veranderen”, ging hij verder. De coach van the Blues benadrukt dat een aantal van zijn spelers moeten wennen aan zijn speelstijl. Hij noemt Eden Hazard. “Ik denk dat hij aan het veranderen is. Hij was gewend om te spelen als een individu. Nu moet hij op een bepaalde manier spelen. Het is niet makkelijk voor hem, want hij is de Hazard geworden die hij nu is door op zijn eigen manier te spelen.”

Sarri is tevreden over de ontwikkeling van de Belgisch international, maar ziet nog genoeg ruimte voor verbetering .”Het moet nog beter, maar dat is normaal. Tactisch kan hij nog meer doen”, aldus de trainer, die blij is met de komst van Gonzalo Higuaín. De Argentijnse spits wordt gehuurd van Juventus. “Op dit moment zit hij fysiek nog niet aan zijn top. De afgelopen 45 dagen heeft hij weinig wedstrijden gespeeld. Dat had te maken met zijn rug, maar ook met de ontwikkelingen op de transfermarkt. Als hij zich fysiek weet te verbeteren, zal hij voor ons beter bruikbaar zijn.”

Bezig met laden …