voetbalzone

Sarri: ‘Misschien is het mijn fout, misschien kan ik ze niet meer motiveren’

Chris Meijer31 jan 2019, 06:25
Laatst bijgewerkt: 31 jan 2019, 06:25
Advertentie

Na een dramatische tweede helft ging Chelsea woensdagavond met 4-0 onderuit op bezoek bij Bournemouth. De ruime nederlaag kwam keihard aan bij Maurizio Sarri, de manager van the Blues. De Italiaan hield zijn team na de wedstrijd in Bournemouth een uur lang in de kleedkamer en voldeed daarna pas aan de mediaverplichtingen.

“Ik wilde op dat moment met hen alleen praten, niet met iemand anders. Zoals ik eerder zei, moest ik begrijpen wat hier gebeurd is. Het is onmogelijk om zo verschillend voor de dag te komen in de eerste en tweede helft. Ik begrijp niet waarom. Ik wil het morgen nog een keer proberen, want we moeten dit probleem zien op te lossen. We moeten onze excuses maken aan de fans. Je kan iedere wedstrijd verliezen, maar niet op deze manier. We moeten begrijpen waar het probleem ligt”, tekent onder meer Goal op uit de mond van Sarri na de met 4-0 verloren uitwedstrijd tegen Bournemouth.

“Het is heel erg moeilijk om deze prestatie te begrijpen. We speelden de eerste helft erg goed. Na rust kregen we na twee minuten een doelpunt tegen en stopten we met voetballen”, gaat Sarri verder. “In offensief opzicht speelden we niet als een team, maar als individuen en verdedigden we niet. Ik ben direct na de wedstrijd met de spelers in gesprek gegaan, maar het was voor hen lastig om te verklaren waar het mis ging.”

“Ik voel me gefrustreerd, maar heb niet het idee dat ik onder druk sta. In deze wedstrijd heb ik geen enkel teken gezien van mijn werk, dus dat zorgt voor frustraties. Misschien is het mijn fout, misschien kan ik ze niet meer motiveren”, besluit Sarri met een licht vraagteken bij zijn eigen functioneren. Voor Chelsea wacht nu komende zaterdag de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Huddersfield Town. The Blues zijn op de ranglijst inmiddels voorbijgestreefd door Arsenal en staan nog twee punten boven Manchester United.

Bezig met laden …