voetbalzone

Sarri voor Feyenoord-clash: ‘Liever dat, dan dat ze urine over me heen gooien’

Jonathan van Haaster25 okt 2023, 16:57
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:21
Advertentie

Maurizio Sarri was op de persconferentie uiterst lovend over Feyenoord. De trainer van Lazio trof de Rotterdammers vorig jaar al in de Europa League en spreekt met veel respect over de opponent van woensdagavond, die dit keer wacht in het kader van de Champions League. Ook blikte Sarri terug op het duel van vorig jaar in De Kuip, toen hij urine over zich heen kreeg gegooid.

Lazio kent een sterke fase. Nadat het het seizoen vrij dramatisch begon werden de laatste drie duels in winst omgezet. "Lazio heeft de laatste tijd goede wedstrijden gespeeld, niet alleen in Reggio Emilia", doelt hij op de wedstrijd van afgelopen weekend tegen Sassuolo. Dat duel wonnen de Romeinen dankzij treffers van Felipe Anderson en Luis Alberto. I Biancocelesti zijn daarmee opgeklommen naar plek negen in de Serie A.

Sarri weet echter dat hem en zijn team een zware opgave te wachten staat in Rotterdam. "Feyenoord is in niets minder dan Atlético Madrid. Ze scoren met waanzinnige consistentie. Tot ze vorig jaar verloren in Rome (met 4-1 van AS Roma, red.) waren ze 22 wedstrijden ongeslagen. Vorig jaar waren ze al lastig te verslaan en dit jaar zijn ze wellicht nog beter geworden."

Feyenoord won vorig jaar met 1-0 van Lazio dankzij een treffer van Santiago Gimenez. Daarmee eindigden de Rotterdammers als groepswinnaar en werd Lazio veroordeeld tot de Conference League. "Dit is een andere wedstrijd", weet Sarri. "Als ervaring genoeg zou zijn, zouden we vier keer naar Barcelona gaan en de vijfde keer winnen. We weten wat ons te wachten staat. Om niet te lijden zullen we erop moeten klappen."

Vorig jaar kende Sarri om meerdere redenen geen al te gelukkige avond in De Kuip. Niet alleen door de nederlaag, maar ook doordat de oefenmeester werd bekogeld met bekers bier en urine. Eén supporter gooide zelfs zijn katheter naar de bank van Lazio. Sarri sprak na afloop van het duel zijn diepe teleurstelling uit en kwam er later vorig seizoen, ter voorbereiding op het Conference League-duel met AZ, nog eens op terug. "Het enige wat ik niet leuk vind aan het Nederlandse voetbal zijn de fans van Feyenoord.”

Sarri noemde De Kuip vorig jaar onder meer een 'gekkenhuis'. Het leidde ertoe dat Feyenoord-supporters voor de clash van woensdagavond een spandoek maakten naar aanleiding van die woorden. De UEFA stak er echter een stokje voor en verbood het spandoek. Sarri zou het echter niet veel hebben uitgemaakt, zo kan worden opgemaakt uit zijn woorden over het spandoek. "Liever dat, dan dat ze urine over me heen gooien. Ik ben niet altijd positief geweest over de supporters hier. Maar geef me alsjeblieft een fatsoenlijke vraag."

Immobile
Sterspeler, clubtopscorer én aanvoerder Ciro Immobile kampte de voorbije weken met een spierblessure. Tijdens het duel met Sassuolo kwam Immobile in de slotfase als invaller binnen de lijnen. "Hij is mentaal in orde, maar na drie weken zonder training kan hij niet in topvorm zijn. Ook kan hij geen negentig minuten spelen, maar mentaal is hij in orde." Bij afwezigheid van Immobile nam Taty Castellanos de laatste weken de spitspositie in. Het duel in De Kuip begint om 18:45 uur.

Bezig met laden …