voetbalzone

Saudi-Arabië neemt maatregelen en weert tatoeages van voetbalveld

Robert Smid10 okt 2011, 10:46
Laatst bijgewerkt: 10 okt 2011, 10:46
Advertentie

Als Theo Janssen ooit nog in de nationale competitie van Saudi-Arabië wil voetballen, dan moet hij daar vanaf nu de partij inkt op zijn lichaam verbergen. De religieuze politie van het Arabische land heeft namelijk per direct een verbod in werking laten treden die tatoeages van de voetbalvelden moet weren., zo weet Voetbal International. De Commissie voor promotie van deugd en en preventie van zonde geeft als reden op dat het een slechte invloed heeft op de jeugd.

Het werd een ware rel toen Juan Pablo Pino, een Colombiaan die uitkomt voor Al Nasr, werd aangehouden in een winkelcentrum in Riyadh. Hij droeg toen een shirt met korte mouwen, waardoor zijn tatoeages goed zichtbaar waren voor het winkelend publiek. Hij werd als voornaamste voorbeeld gebruikt in de campagne om tatoeages te weren.

Pino heeft meerdere tatoeages op zijn armen en handen en zou volgens de commissie zelfs enkele werken op zijn lichaam hebben staan die christelijke afbeeldingen moeten voorstellen. Voor profvoetballers met tatoeages die momenteel in de nationale competitie van Saudi-Arabië spelen betekent deze maatregel niet het einde van hun carrière in het land. De commissie heeft besloten dat de spelers met tatoeages gewoon mogen blijven spelen in het Arabische land, zo lang de afbeeldingen maar worden bedekt.

Bezig met laden …