voetbalzone

Saudi-Arabië van Van Marwijk haalt dubbele cijfers

Bart Kruyt17 nov 2015, 09:13
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2015, 09:13
Advertentie

Bert van Marwijk heeft dinsdag gemerkt dat de verschillen in de Aziatische WK-kwalificatiecyclus soms wel eens heel erg groot kunnen zijn. Saudi-Arabië liet werkelijk niets heel van Oost-Timor, dat in eigen huis met 0-10 werd verslagen. Mohammed Al-Sahlawi was de grote man bij de bezoekers, door liefst vijf van de tien doelpunten voor zijn rekening te nemen.

voetbalzone

Al-Sahlawi benutte twee strafschoppen en maakte drie ‘gewone’ doelpunten; verder lieten Mohammed Al Nakhli, Yahia Al Shehri, Taisir Al-Jassim, Naif Hazazi en Fahd Al Muwallad zich nog bejubelen. De twee laatstgenoemde spelers scoorden pas in blessuretijd, waardoor de dubbele cijfers dus op het nippertje werden bereikt.

Saudi-Arabië mag zich nu langzaamaan op gaan maken voor een plek in de derde ronde van de WK-kwalificatiecyclus: de ploeg van Van Marwijk is nog ongeslagen in Groep A en staat na zes wedstrijden op zestien punten. Saudi-Arabië speelt nog twee wedstrijden en heeft zes punten meer dan nummer twee de Verenigde Arabische Emiraten, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Wanneer Saudi-Arabië als eerste eindigt gaat het naar de volgende ronde, de tweede plek geeft recht op een plek in de play-offs.

Bezig met laden …