voetbalzone

Saudi-Arabië wil monstersalaris betalen om best betaalde trainer ooit te hebben

Mart van Mourik24 jun 2023, 19:32
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2023, 19:32
Advertentie

Massimiliano Allegri kan de overstap maken naar Saudi-Arabië, zo weet La Gazzetta dello Sport zaterdagavond te melden. De huidige trainer van Juventus staat in de belangstelling van een niet nader genoemde club uit de Saudi Pro League en heeft naar verluidt reeds een aanbod ontvangen. Volgens de berichtgeving kan de Italiaanse oefenmeester een salaris van liefst negentig miljoen euro in drie jaar tijd gaan opstrijken.

De Italiaanse sportkrant meldt dat Allegri onlangs al een aanbod kreeg van zestig miljoen euro, maar daar is hij niet op ingegaan. Nu wordt duidelijk dat de betreffende club, mogelijk Al-Hilal of Al-Ahli, all-in wil gaan om Allegri binnen te halen. Mocht de 55-jarige oefenmeester het kolossale bod uit het Midden-Oosten accepteren, dan wordt hij meteen de best betaalde trainer ooit.

Gezien de eerdere afwijzing lijkt het erop dat Allegri de ambitie heeft om bij Juventus te blijven, maar mogelijk is hij wél geïnteresseerd in de verbeterde aanbieding. Op dit moment verblijft de coach met zijn familie op een vakantieoord op Sardinië en hij heeft nog niet gereageerd op de lokroep uit Saudi-Arabië. De roze sportkrant speculeert direct over een eventuele opvolger van Allegri bij Juventus en laat de naam van Antonio Conte vallen.

Gennaro Gattuso
Niet alleen Allegri wordt verleid tot een overstap naar de Saudi Pro League, want ook Gennaro Gattuso kan volgens transfermarktspecialist Gianluca Di Marzio naar Saudi-Arabië vertrekken. De keuzeheer zit momenteel zonder club en was voor het laatst actief als trainer van Valencia. Het is vooralsnog onduidelijk welke club geïnteresseerd is in de diensten van Gattuso, al weet Di Marzio te melden dat de knoop spoedig wordt doorgehakt.

Bezig met laden …