voetbalzone

Saudi-Arabië zet bondscoach Rijkaard na anderhalf jaar op straat

Erik van Dam16 jan 2013, 14:57
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2013, 14:57
Advertentie

De Saudi-Arabische nationale bond heeft de samenwerking met Frank Rijkaard volgens persbureau AFP verbroken. De Arabieren geloven niet meer dat het nationale team onder de Nederlander beter zal gaan presteren en nemen daarom afscheid van hem: Rijkaard zou op non-actief zijn gesteld. De ex-coach van Oranje, Sparta Rotterdam, Barcelona en Galatasaray was sinds juni 2011 in dienst bij het nationale elftal.

/

Rijkaard boekte weinig aansprekende resultaten met Saudi-Arabië. In de derde ronde van de WK-kwalificatiecyclus voor het WK 2014 werd het land uitgeschakeld door Australië. Tijdens de Gulf Cup ging het al niet veel beter met de voormalig international. In een groep met Irak, Koeweit en Jemen finishten de Saudi’s als derde, deze maand.

Perry Overeem, de zaakwaarnemer van Rijkaard, zei eerder deze week al dat de druk erop stond bij zijn cliënt. “Wij hebben geen enkel officieel bericht gehad van de bond, voorlopig zijn het alleen geruchten. Maar Frank is wel realistisch. Niet iedereen is blij met hoe het daar gaat, vooral de media en een deel van de supporters niet. Frank is niet van plan om uit eigen beweging te stoppen. Hij wil gewoon doorgaan en zijn werk afmaken, voor zover hij er de kans voor krijgt”, zei Overeem tegen NUsport.

Bezig met laden …