voetbalzone

Savage moet bij Derby voor branie zorgen

09 jan 2008, 13:34
Laatst bijgewerkt: 09 jan 2008, 13:34
Advertentie
Robbie Savage staat met Derby County voor de loodzware opgave om degradatie uit het Premiership te ontlopen. Maar met de branie van de 33-jarige speler erbij zal het elftal zich niet zonder slag of stoot uit de hoogste klasse laten verdrijven. De middenvelder tekende woensdag een contract voor 2,5 jaar bij de club van trainer Paul Jewell.

Savage is afkomstig van Blackburn Rovers. De club van André Ooijer en Maceo Rigters incasseert een bedrag van om en nabij de 2 miljoen euro. De Welshman speelde drie seizoenen in dienst van The Rovers, daarvoor was hij bij Birmingham City actief.

Savage’s coach Jewell toonde zich zeer tevreden met de overgang. “We missen momenteel iemand die de boel kan opstoken. Robbie heeft hierin zeker een meerwaarde”, aldus de Engelse oefenmeester aan BBC Radio.

Het ligt in de lijn der verwachting dat Jewell komende zaterdag tegen Wigan Athletic al een beroep op zijn aankoop doet. Eerder versterkte Derby County zich al met Emanuel Villa (Tecos UAG) en Danny Mills (Manchester City).
Bezig met laden …