voetbalzone

SC Heerenveen haalt Wolff Eikrem en Wildschut binnen

Erik van Dam24 jun 2013, 15:47
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2013, 15:47
Advertentie

SC Heerenveen heeft maandag de komst van twee nieuwe spelers aangekondigd: de Noorse middenvelder Magnus Wolff Eikrem en aanvaller Yanic Wildschut van VVV-Venlo. Eerstgenoemde heeft zich voor vier jaar verbonden aan de Friezen; zijn komst werd eind vorige week al aangekondigd, maar snel daarna werd het officiële nieuws weer verwijderd. Wildschut tekent voor drie seizoenen in het noorden. De club legde Chiel Kramer en Stefan Gartenmann al vast en huurt Mitchell Dijks in het nieuwe seizoen.

/

Vrijdag stuurde sc Heerenveen een bericht de wereld in dat het Eikrem, die werd opgeleid bij Manchester United en de laatste jaren bij Molde FK speelde, voor vier jaar aan zich had gebonden. Hetzelfde bericht van toen is nu weer herplaatst. Tussentijds vertrok voorzitter Robert Veenstra bij de club; mogelijk is de transfer daarom voor de buitenwereld enkele dagen ‘uitgesteld’, tot er weer iemand aan het roer stond met de officiële tekenbevoegdheid vanuit sc Heerenveen.

“Magnus is een zeer talentvolle middenvelder, die allround is en een goede pass en traptechniek bezit”, herhaalt technisch directeur Johan Hansma zijn woorden van vrijdag op de clubwebsite. “Hij speelde tijdens het EK Onder-21 in Israël en was een van de belangrijkste spelers in de ploeg van Jong Noorwegen, die in de halve finale door Jong Spanje werd uitgeschakeld.”

/

“We volgden Magnus al een tijdje en er was dus ook serieuze interesse uit de Bundesliga voor hem. Daarom zijn we er zeer trots op dat hij voor ons kiest.” Behalve de 22-jarige Wolff Eikrem is dus ook de 21-jarige Wildschut aangetrokken. Hij komt voor een niet nader bekendgemaakte transfersom over vanuit De Koel. Vorig jaar zomer wilde Heerenveen hem ook al hebben, maar liepen de onderhandelingen stuk.

Wildschut speelde in de jeugd bij Ajax en belandde via PEC Zwolle in Venlo. Daar speelde hij de laatste twee jaar; in 61 wedstrijden maakte hij 8 goals. “We hebben met Yanic een sterke en snelle aanvaller gehaald”, licht Hansma toe. De technisch directeur bevestigt dat vorig jaar zomer de transfer van de aanvaller afketste. “We zijn blij dat we er nu wel in geslaagd zijn om hem vast leggen. Hij heeft vorig jaar een moeilijk seizoen gehad met VVV, maar hij is nog steeds een jonge speler met veel potentie. Yanic is een vleugelaanvaller die zowel links als rechts goed uit de voeten kan met snelheid, kracht, assist en scorend vermogen.”

Savic
SC Heerenveen heeft de komende tijd Stefan Savic op stage, meldt Omrop Fryslân. De negentien jaar oude middenvelder heeft een aflopend contract en speelde afgelopen seizoen voor FC Liefering in de Oostenrijkse Regionalliga West.

Bezig met laden …