voetbalzone

SC Heerenveen richt vizier na toptransfer Sarr op Noorse jeugdinternationals

Jordi Tomasowa30 jan 2023, 11:45
Laatst bijgewerkt: 30 jan 2023, 11:45
Advertentie

Osame Sahraoui staat op de radar van sc Heerenveen, zo meldt Voetbal International. De 21-jarige vleugelaanvaller mag naar verluidt bij het juiste bod vertrekken van zijn club Valerenga IF. Amin Sarr staat op het punt om een miljoenentransfer naar Olympique Lyon te maken en dus zijn de Friezen op zoek naar aanvallende versterkingen.

Lyon zal bij een overeenkomst een bedrag van twaalf à dertien miljoen euro overmaken naar Heerenveen. Sahraoui is in beeld om de selectie van trainer Kees van Wonderen deze winter te versterken. De Noorse jeugdinternational staat al geruime tijd op een shortlist van de scouting van Heerenveen. SC Cambuur probeerde de aanvaller afgelopen zomer nog in te lijven, maar de Leeuwarders kregen destijds nul op het rekest van Valerenga, dat nu wel openstaat voor een vertrek. Volgens Noorse bronnen ligt de vraagprijs rond de twee miljoen euro. Sahraoui was in 84 duels in de Eliteserien goed voor 13 goals en 18 assists.

Heerenveen is eveneens in de markt voor Daniel Karlsbakk van Viking FK. De negentienjarige centrumspits speelde ook al tien jeugdinterlands voor Noorwegen. Viking zou een prijskaartje van drie miljoen euro om de nek van Karlsbakk hebben gehangen. Volgens Voetbal International is het niet de verwachting dat Heerenveen financieel in staat is om beide Noorse talenten deze winter in te lijven.

Amin Sarr
Sarr nam zaterdagavond na het verloren Eredivisie-duel met Vitesse (1-3) afscheid van zijn ploeggenoten. “Dit is wel vreemd. Ik ben blij met Lyon, maar ik neem afscheid met een nederlaag. Dat is wel zuur”, zei hij tegenover ESPN. “Het eerste contact met Lyon was afgelopen week. Daarna kwam alles in een stroomversnelling. Er werd veel gebeld, veel gesproken. En er zat nog een wedstrijd met Heerenveen tegen Vitesse bij. Het was echt druk.” Sarr werd een jaar geleden door Heerenveen voor 2 miljoen euro overgenomen van Malmö FF en noteerde in Friesland 10 goals in 31 competitieduels.

Bezig met laden …