Sc Heerenveen toont overvloed aan veerkracht en wint spektakelstuk

Matthijs van Laar31 jul 2011, 14:53
Laatst bijgewerkt: 31 jul 2011, 14:53

Op zijn defensie zal coach Ron Jans nog het nodige aan te merken hebben, maar de coach van sc Heerenveen kan tevreden zijn over de mentale weerbaarheid van zijn spelers. De Friezen kwamen in de oefenwedstrijd tegen Olympiakos Piraeus tot twee maal toe op een forse achterstand, maar rechtten even zo vaak de rug. Uiteindelijk won de thuisploeg met 5-4.

Heerenveen werd op hardnekkige wijze wakker geschud door de regerend kampioen van Griekenland, die al na vijf minuten via een oud bekende de leiding nam. Voormalig Ajacied Marko Pantelic tekende namelijk voor de 0-1, waarna Aleksandar Katai twee minuten later de marge verdubbelde. De Friezen sloegen vrijwel meteen terug en brachten het verschil via Luciano Narsingh weer terug tot één doelpunt. Filip Djuricic bracht de stand halverwege het eerste bedrijf weer volledig in evenwicht.

Daarmee leek de wedstrijd in balans te zijn, maar Heerenveen liet zich opnieuw overrompelen. Na 33 minuten spelen werkte Katai na halfslachtig ingrijpen zijn tweede van de middag tegen de touwen, waarna Pantelic de score zes minuten voor het rustsignaal naar 2-4 tilde. Ook hij profiteerde van slecht verdedigingswerk. Nadien duurde het even alvorens Heerenveen zich kon herpakken, maar na de pauze was er geen houden meer aan. Viktor Elm en Michel Breuer dichtten het gat van twee treffers, waarna Bas Dost 22 minuten voor tijd van dichtbij de winnende voor zijn rekening nam.