'Schaars begint als back, Van Persie is spits tegen zwakke Noord-Ieren'

Erik van Dam02 jun 2012, 07:30
Laatst bijgewerkt: 02 jun 2012, 07:30

Het ziet ernaar uit dat Robin van Persie opnieuw de voorkeur krijgt boven Klaas-Jan Huntelaar in de punt van de aanval bij Oranje. Op basis van de laatste trainingen constateert De Telegraaf dat bondscoach Bert van Marwijk een basisplaats in het verschiet heeft liggen voor de Arsenal-spits. Huntelaar begint, zo lijkt het, gewoon op de bank in de ontmoeting met Noord-Ierland.

/

Tegen Bulgarije speelde Van Persie negentig minuten en scoorde hij op slag van rust; tegen Slowakije begon hij eveneens in de basiself en mocht hij, zonder te scoren, bijna zeventig minuten blijven staan. Huntelaar op zijn beurt was ook basisspeler tegen Bulgarije en scoorde niet in 75 minuten, terwijl hij tegen Slowakije dienst deed als vervanger van Van Persie. Een dergelijke rol lijkt zaterdag ook mogelijk.

Schaars, zo weet de ochtendkrant, zal tegen Noord-Ierland getest worden als linksback. Tegen Bulgarije begon Jetro Willems op die plek en kwam Schaars er later in, terwijl de Sporting Portugal-middenvelder het tegen Slowakije een volle wedstrijd op die positie probeerde. Het is de laatste kans voor Van Marwijk om in wedstrijdverband iets uit te testen; volgende week zaterdag begint voor Oranje het EK.

De Noord-Ieren lijken overigens rijp voor de sloop, zaterdag in de Amsterdam ArenA. In februari vond de laatste interland plaats en toen werd met 0-3 verloren van Noorwegen. “Oranje is een ploeg vol sterren. Ik kom in actie met een aanvaller, Jeff Hughes, die in League One speelt”, realiseert bondscoach Michael O'Neill zich. Noord-Ierland maakt er een uitje van en verblijft van donderdag tot zondag in Nederland; zaterdagavond mag er uitgegaan worden. “Het is voor ons een beetje rare tijd om nu tegen Nederland aan te treden. We doen al een paar weken niets meer. We hebben van onze club een schemaatje meegekregen om fit te blijven. Het wordt een zware avond…”, zegt spits Andy Little van Glasgow Rangers.