voetbalzone

Schalke 04 baalt van minimale zege St. Pauli op Kaiserslautern

Bart Kruyt03 dec 2010, 21:23
Laatst bijgewerkt: 03 dec 2010, 21:23
Advertentie

Schalke 04 weet dat het dit weekend weer erg lastig zal worden om een plekje te klimmen op de ranglijst. De ploeg van Felix Magath speelt niet alleen tegen landskampioen Bayern München, maar zag St. Pauli (dat één punt meer had dan Die Knappen) vrijdagavond ook nog eens winnen van 1. FC Kaiserslautern. Een eigen doelpunt van Christian Tiffert zorgde voor de beslissing: 1-0.

Goed was de wedstrijd in Hamburg zeker niet. St. Pauli en 1. FC Kaiserslautern zijn twee ploegen die dit seizoen tegen degradatie moeten strijden en leken dan ook vooral bang te zijn om niet te verliezen. De wedstrijd speelde zich in de eerste helft vooral af op het middenveld en kende mede daardoor geen enkel noemenswaardige kans. Een voorzichtig fluitconcert was het gevolg, maar na de thee kwam de score alsnog snel in beweging.

Tiffert was zo ongelukkig dat hij zijn eigen doelman passeerde. Een vrije trap van Max Kruse kwam op het hoofd van de verdediger terecht en hij zag geen kans om de bal nog richting te geven: 1-0. Kaiserslautern ging in het restant op zoek naar de gelijkmaker, maar is aanvallend niet bijster sterk en kwam niet verder dan een paar halve mogelijkheden. St. Pauli wist te winnen en heeft nu evenveel punten als Kaiserslautern, maar nog wel een minder doelsaldo.

Bezig met laden …