Schalke beëindigt knappe reeks Stuttgart, Nederlanders winnen met Augsburg

Matthijs van Laar21 feb 2016, 18:26
Laatst bijgewerkt: 21 feb 2016, 18:26

Schalke 04 heeft VfB Stuttgart de eerste verliespunten van 2016 toegebracht. Die Schwaben wonnen vijf wedstrijden op rij, waarvan vier sinds de winterstop, maar kwamen zondagavond in Gelsenkirchen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het Augsburg van Paul Verhaegh en Jeffrey Gouweleeuw boekte de eerste zege van 2016: bij hekkensluiter Hannover 96 werd het 0-1.

/

Schalke 04 - VfB Stuttgart 1-1
De eerste kans van de wedstrijd was voor Christian Gentner, maar VfB Stuttgart liet zich daarna in het restant van de eerste helft nauwelijks meer gelden voorin. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Schalke na een kwartier de leiding nam. Alessandro Schöpf stuitte nog op Przemyslaw Tyton, maar in de rebound kopte Younès Belhanda de bal tegen het net. Stuttgart stelde daar in aanvallend opzicht dus weinig tegenover in de eerste helft, al waren die Schwaben in de slotfase van de eerste helft nog wel even dreigend: een inzet van Timo Werner kon echter onschadelijke gemaakt worden door doelman Ralf Fährmann, die daarbij hulp kreeg van teamgenoot Roman Neustädter.

Schalke hield de minimale voorsprong ook na rust lange tijd vast en leek voorzichtig aan een overwinning te mogen denken. Een kwartier voor tijd sloeg Stuttgart echter alsnog toe. Fährmann reageerde nog uitstekend op een kopbal van Gentner uit een hoekschop, maar kon niet voorkomen dat de bal voor de voeten van de inlopende Martin Harnik viel. De Oostenrijker hoefde niet veel meer te doen dan de bal een klein zetje geven. Klaas-Jan Huntelaar zag het allemaal vanaf de zijkant aan: hij werd drie minuten voor de gelijkmaker naar de kant gehaald door coach André Breitenreiter. Schalke blijft door de remise zesde, Stuttgart schuift één plekje op en staat nu elfde.

/

Hannover 96 - FC Augsburg 0-1
Hannover 96 en FC Augsbug konden de punten zondagavond beiden goed gebruiken. De thuisploeg staat inmiddels laatste in de Bundesliga met een achterstand van vier punten op TSG Hoffenheim, terwijl Augsburg zich ook maar een paar punten boven de degradatiestreep bevindt. Een echte degradatiekraker dus, die al na een kwartier werd opengebroken door een fantastische goal van Ja-Cheol Koo. De Zuid-Koreaan stuurde met één beweging twee verdedigers het bos in rondde daarna beheerst af. Hannover mocht zich vlak daarna gelukkig prijzen dat het niet op een grotere achterstand kwam, want Ron-Robert Zieler redde knap op een kopbal van Alfred Finnbogason en een schot van Alexander Esswein. Tien minuten voor tijd dacht Hugo Almeida Hannover alsnog op gelijke hoogte te brengen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.