voetbalzone

Schalke doet lastpak Zé Roberto over aan Vasco da Gama

Daniel Cabot Kerkdijk12 mei 2010, 20:29
Laatst bijgewerkt: 12 mei 2010, 20:29
Advertentie

Schalke 04 kan een dezer dagen de naam van Zé Roberto van de loonlijst halen. De overgang van de middenvelder naar Vasco da Gama is zo goed als rond, zo beweert de Braziliaanse club woensdag via de officiële kanalen. Vasco wacht alleen nog op een officiële bevestiging van de deal vanuit Gelsenkirchen.

Zé Roberto is een geval apart. De 29-jarige middenvelder heeft sinds zijn komst in januari 2008 naar Schalke om disciplinaire redenen weinig kunnen uitrichten. Hij kwam tot slechts drie Bundesliga-optredens en één treffer. In het shirt van zijn tijdelijke club Flamengo speelde Zé Roberto echter 25 wedstrijden en scoorde hij vijf keer. Terugkeren was geen optie. "Ik heb geen zin meer om zeven uur op te staan en bij min tien graden te trainen."

"Zé Roberto heeft getekend en we hebben een mondelinge overeenkomst met Schalke", zo benadrukt Vasco-directeur Rodrigo Caetano. De middenvelder heeft zich al in het tenue, met nummer 21, van Vasco laten zien. Onduidelijk is hoeveel Schalke zal ontvangen. Het contract van de Zuid-Amerikaan, die voor drie miljoen euro van Botafogo werd overgenomen, loopt nog door tot medio 2011.

Bezig met laden …