voetbalzone

Schalke en Werder laten Brazilianen in Peking

06 aug 2008, 18:42
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2008, 18:42
Advertentie
Diego en Rafinha kunnen meedoen aan de Olympische Spelen. Werder Bremen en Schalke 04, de respectievelijke werkgevers van de twee Braziliaanse Olympiërs, hebben toegezegd ze niet naar Duitsland terug te halen. Barcelona heeft inzake Lionel Messi nog geen duidelijkheid verschaft.

De Bundesliga-clubs hadden die mogelijkheid wel omdat het Sporttribunaal in Lausanne (CAS) de clubs, samen met Barcelona, in het gelijk had gesteld. Voetbalclubs zijn niet verplicht spelers jonger dan 23 jaar af te staan voor deelname aan de Spelen, zo oordeelde het CAS één dag voor het begin van het evenement.

Beide clubs hebben de Braziliaanse voetbalbond wel een voorstel gedaan met voorwaarden waaronder de Brazilianen op de Olympische Spelen mogen uitkomen voor De Kanaries. Zo zijn de landen en niet de clubs financieel aansprakelijk als de spelers in China een ernstige blessure oplopen.

De drie clubs spanden een zaak aan om hun spelers niet af te hoeven staan aan de olympische selectie van hun vaderland. De werkgevers waren van mening dat de Spelen niet opgenomen zijn in de officiële FIFA-kalender.

De wereldvoetbalbond liet bij herhaling weten het als een morele verplichting te zien dat clubs spelers jonger dan 23 jaar afstaan voor het olympische voetbaltoernooi. De FIFA Players' Status Committee bevestigde dat oordeel vorige week nog, waarna Barcelona, Schalke en Werder zich tot het CAS wendden.
Bezig met laden …