voetbalzone

Schalke gaat weer in beroep en treedt met Matip aan tegen Twente

Bart Kruyt14 mrt 2012, 10:15
Laatst bijgewerkt: 14 mrt 2012, 10:15
Advertentie

Schalke 04 treedt donderdagavond toch met Joel Matip aan tegen FC Twente. De verdediger kreeg donderdag in Enschede een rode kaart omdat hij Luuk de Jong onderuit zou hebben gehaald, maar bij Schalke vond men dat een belachelijke beslissing. Het hoger beroep tegen de automatische schorsing leverde niet het gewenste resultaat op, maar Schalke staakt de strijd niet.

/

Die Knappen maken op de officiële website bekend dat zij opnieuw in beroep zijn gegaan tegen de straf voor Matip. De UEFA wees dinsdag nog een beroep van Schalke af, maar zal zich nu opnieuw over de zaak buigen en komt vrijdag met een uitspraak. Dat is daags na de thuiswedstrijd van Schalke tegen Twente en Matip kan daarom gewoon meedoen.

De mandekker werd vorige week naar de kant gestuurd, omdat hij de doorgebroken De Jong zou hebben neergehaald. Na het zien van de beelden leek het er echter op dat de aanvaller van Twente over zijn eigen voeten struikelde en Matip dus niet veel fout deed. Tot overmaat van ramp van Schalke kreeg Twente ook nog een penalty, die werd benut door De Jong: 1-0.

Bezig met laden …