Schalke 04 grijpt Duitse Super Cup en begint seizoen in optima forma

Erik van Dam23 jul 2011, 22:40
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2011, 22:40

Schalke 04 is het seizoen 2011/12 goed begonnen. Die Königsblauen kenden een bijzonder vorig seizoen, waarin de halve finale van de Champions League werd bereikt en de Duitse beker werd gewonnen. Zaterdagavond nam de club van Klaas-Jan Huntelaar na negentig minuten de strafschoppen beter in de Duitse Super Cup en won het team van Ralf Rangnick van regerend kampioen Borussia Dortmund.

/

Voor bijna 62.000 toeschouwers lukte het Schalke en Dortmund niet om in negentig minuten tot scoren te komen. Shinji Kagawa werd al na anderhalve minuut de voet dwarsgezet door Benedikt Höwedes, Dortmund raakte de paal en trof ook meermaals Ralf Fährmann, de opvolger van Manuel Neuer, op haar weg. Het spitsenkoppel Raúl en Huntelaar van Schalke werd niet zeer dreigend, maar de blauwe formatie Jan Morávek was wel dichtbij een doelpunt.

Toen Kagawa vijf minuten voor tijd weer naliet te scoren, kwam het direct op penalty's aan. Ilkay Gündogan, Lewis Höltby, Mats Hummels en Edu brachten de stand naar 2-2. Vervolgens miste Kevin Grosskreutz namens Dortmund en benutte Höwedes zijn elfmetertrap wél. Moritz Leitner en José Jurado troffen ook doel, waarna nieuwkomer Ivan Perisic ook miste. Huntelaar nam geen strafschop; hij werd twintig minuten voor het einde naar de kant gehaald.