voetbalzone

Schalke 04 haalt Braziliaan als vervanger Afellay terug naar Duitsland

Bart Kruyt16 jan 2013, 10:35
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2013, 10:35
Advertentie

Ibrahim Afellay zit voorlopig in de lappenmand en Schalke 04 kondigde daarom aan dat het deze transferperiode nog een aanvallende middenvelder zou gaan halen. Er werd even gespeculeerd over een terugkeer van Raúl naar Gelsenkirchen, maar zover zal het niet komen. Schalke maakt woensdag op de website van de club bekend dat Raffael tot 30 juni zal worden gehuurd van Dynamo Kiev.

/

De 27-jarige Braziliaan is geen onbekende voor het Duitse voetbal. Raffael speelde van januari 2008 tot de zomer van 2012 voor Hertha BSC en kwam in die periode tot 140 competitiewedstrijden, verdeeld over de Bundesliga en de 2. Bundesliga. De technicus had afgelopen zomer aanbiedingen van meerdere Duitse clubs op zak, maar koos voor een lucratief contract bij Dynamo Kiev.

In Oekraïne heeft Raffael zijn draai echter niet gevonden. De aanvallende middenvelder speelde negen competitieduels voor Dynamo, waarvan slechts vier als basisspeler, en keert nu alweer terug naar Duitsland. Schalke zal Raffael in eerste instantie alleen huren, maar heeft een optie tot koop, die het in de zomer kan lichten.

Bezig met laden …