voetbalzone

Schalke 04 heeft opvolger Engelaar binnen

01 jul 2009, 10:08
Laatst bijgewerkt: 01 jul 2009, 10:08
Advertentie
Schalke 04 heeft zich versterkt met Vassilios Pliatsikas. De Griekse middenvelder komt over van AEK Athene waar hij reeds vier seizoenen actief was. Alleen de medische keuring zou een overgang van de 21-jarige Griek naar de ploeg van de nieuwe trainer Felix Magath nog in de weg kunnen staan.

De defensief ingestelde voetballer is gehaald als opvolger van de naar PSV vertrokken Orlando Engelaar. Daarnaast moeten Die Königsblauen het zeker tot oktober stellen zonder middenvelder Jermaine Jones, wat de komst van een nieuwe bespeler van het middenrif noodzakelijk maakte.

“Het is een zeer getalenteerde speler”, zo laat Magath weten op het digitale thuis van de Bundesliga-club. “Hij heeft duelkracht en aggresiviteit. Ik heb onder andere met Otto Rehhagel over Pliatsikas gesproken; hij is zeer positief over hem.” Rehhagel, bondscoach van Griekenland, liet Pliatsikas op 19 november 2008 debuteren in het Grieks nationale elftal. Tot nu toe is het bij die ene invalbeurt gebleven wat betreft zijn interlandcarrière.

Pliatsikas begon zijn professionele loopbaan bij de Griekse derdeklasser Chaidari FC. Na één seizoen stapte de Zuid-Europeaan over naar AEK Athene. Daar speelde Pliatsikas 51 wedstrijden in de hoofdmacht. De enkelvoudig Grieks international wist daarin eenmaal te scoren.
Bezig met laden …