voetbalzone

Schalke 04 is AC Milan en Bayern München voor: ‘Hij kiest bewust voor ons’

Robin Bruggeman30 jun 2019, 14:43
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2019, 14:43
Advertentie

Schalke 04 heeft zich voor aankomend seizoen versterkt met Ozan Kabak, zo laten die Knappen zondagmiddag weten via de officiële kanalen. De negentienjarige verdediger komt over van VfB Stuttgart, waar hij vanwege de degradatie van die Schwaben voor naar verluidt vijftien miljoen euro op te pikken was.

Schalke slaat met de komst van de jonge verdediger een flinke slag, aangezien Kabak in de afgelopen maanden ook werd genoemd bij onder meer Bayern München, AC Milan en West Ham United. “We zijn enorm blij dat het ons gelukt is om een van de grootste talenten van Europa naar Schalke te halen”, reageert directeur voetbalzaken Jochen Schneider opgetogen.

“Ozan Kabak heeft ondanks concurrenten van naam bewust voor onze club gekozen. Mijn dank gaat met name uit naar hoofdtrainer David Wagner en technisch directeur Michael Reschke. Zij hebben Ozan er uiteindelijk van overtuigd dat een stap naar Schalke de beste keuze voor hem is.”

Kabak was pas een halfjaar actief bij Stuttgart, dat Galatasaray begin dit jaar elf miljoen euro betaalde voor de diensten van de jongeling. De verdediger maakte in zijn eerste vijftien wedstrijden in de Bundesliga echter meteen veel indruk en werd eerder deze maand zelfs uitgeroepen tot Talent van het Jaar.

Bezig met laden …