voetbalzone

‘Schalke is net weer tikkeltje groter, zeker voor ons is dit een leuk affiche’

Peter Nusselder20 okt 2011, 14:47
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2011, 14:47
Advertentie

AEK Larnaca heeft na de duels met Maccabi Haifa en Steaua Boekarest pas één punt in de Europa League, zodat de wedstrijd tegen Schalke 04 van donderdagavond cruciaal is voor de Cypriotische formatie. Hoewel de ontmoeting met die Königsblauen interessant is voor de Nederlandse spelers van Larnaca, wordt het belang van de competitie hoger aangeslagen dan het Europese toernooi.

/

Edwin Linssen speelt samen met Kevin Hofland, Gregoor van Dijk en Tim de Cler voor AEK en beseft dat de kans voor zijn team om Europees te overwinteren klein is. “Beter is het om ons volledig te richten op de competitie in plaats van de Europa League”, vertelt de middenvelder aan Voetbal International. “Met negen punten na zes speelronden zijn we niet geweldig gestart.”

“Maar dat neemt niet weg dat dit voor mij, iemand die anderhalf jaar terug nog bij Fortuna Sittard speelde, droomwedstrijden zijn”, lijkt Linssen uit naar het duel met Schalke, nadat hij al tegen Steaua speelde. “Maar Schalke is net weer een tikkeltje groter. En zeker voor de Nederlanders is dit een leuk affiche. Bij de tweede wedstrijd, in Gelsenkirchen, zullen ongetwijfeld veel bekenden van ons uit Nederland aanwezig zijn.”

Bezig met laden …