Schalke 04 klimt ondanks gemiste strafschop Huntelaar op ranglijst

Bart Kruyt12 dec 2010, 18:22
Laatst bijgewerkt: 12 dec 2010, 18:22

Schalke 04 hoopt dat de weg omhoog nu eindelijk is ingeslagen. Na de knappe overwinningen op Bayern München in de competitie en Benfica in de Champions League, werd zondag hoogvlieger FSV Mainz 05 aan de kant geschoven. Jefferson Farfàn maakte het enige doelpunt van de wedstrijd, terwijl Klaas-Jan Huntelaar in de eerste helft een strafschop miste. Na rust deed André Schürrle hetzelfde, waardoor Borussia Dortmund weer verder wegloopt bij Mainz.

/

FSV Mainz 05 – Schalke 04 0-1
Schalke boekte weliswaar de tweede overwinning op rij, maar Huntelaar scoorde weer niet. De Nederlander maakte een maand geleden zijn laatste competitietreffer en kreeg zondag al na acht minuten spelen een enorme kans voor zijn achtste seizoenstreffer. Farfàn werd neergehaald en verdiende een penalty, die door Huntelaar echter op de paal werd gemikt. De bal kwam vervolgens terecht op de rug van doelman Christian Wetklo, waardoor het speeltuig bijna alsnog binnenviel, maar de bal ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Pech voor Huntelaar, pech voor Schalke. Een kwartier voor rust kwamen de bezoekers echter alsnog op voorsprong.

Farfàn was de man die zich liet bejubelen. Jurado schoot nog op ploeggenoot Raúl, maar vervolgens kwam de bal voor de voeten van de voormalig PSV-er, die in de korte hoek binnenschoot. Mainz moest op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daar twintig minuten voor tijd de beste kans voor, toen de thuisploeg ook een penalty mocht nemen. Manuel Neuer haalde Adam Szalai neer, maar maakte zijn fout goed door de inzet van Schürrle te keren. In het restant probeerde Mainz het nog wel, maar de gelijkmaker zat er niet in, waardoor Schalke de tweede competitiezege op rij boekte. De equipe uit Gelsenkirchen klimt naar de tiende plaats van de ranglijst.

SC Freiburg – Borussia Mönchengladbach 3-0
De vraagprijs voor Papiss Cissé zal na zondagmiddag wel weer wat omhoog zijn gegaan. De aanvaller van SC Freiburg is een gewild transferobject en maakte tegen hekkensluiter Borussia Mönchengladbach weer twee doelpunten, waarmee hij een groot aandeel had in de 3-0 overwinning. Cissé staat nu op dertien treffers en is daarmee met Theofanis Gekas van Eintracht Frankfurt topscorer in de Bundesliga. Oliver Barth maakte de derde treffer voor Freiburg, dat na de overwinning knap vijfde staat. Voor Borussia Mönchengladbach begint de tijd te dringen.