Schalke klimt uit degradatiezone, RB Leipzig houdt druk op Bayern München

Robin Bruggeman23 okt 2016, 19:19
Laatst bijgewerkt: 23 okt 2016, 19:19

Schalke 04 heeft zondagavond goede zaken gedaan. De ploeg uit Gelsenkirchen boekte tegen FSV Mainz 05 de tweede overwinning van het seizoen en laat zodoende de degradatiezone achter zich. Die Köningsblauen vinden zichzelf nu met zeven punten uit acht wedstrijden terug op de veertiende plaats. Promovendus RB Leipzig zette eerder op de dag Werder Bremen met 3-1 opzij en houdt het gat met koploper Bayern München beperkt tot slechts twee punten.

/

Schalke 04 - FSV Mainz 05 3-0
Schalke begon scherp aan het treffen met middenmoter Mainz en dat leidde na ruim twintig minuten spelen tot het eerste doelpunt van de wedstrijd. Franco Di Santo bracht Nabil Bentaleb in stelling, waarna Algerijns international met een kiezelhard schot de 1-0 voor zijn rekening nam. De thuisploeg bleef tot de rust doorjagen, maar kwam niet meer tot scoren.

In de tweede helft was het echter alweer snel raak. Di Santo nam opnieuw de rol van aangever op zich en hij bracht ditmaal Max Meyer in stelling. Een half uur voor tijd was het helemaal over, nadat Bentaleb het eindstation was van een snelle Schalke-aanval. Hij werd door Sead Kolasinac in staat gesteld de 3-0 tegen de touwen te schieten. Klaas-Jan Huntelaar kwam tien minuten voor tijd nog als invaller binnen de lijnen.

/

RB Leipzig - Werder Bremen 3-1
RasenballSport Leipzig is samen met Bayern München de enige ploeg die dit seizoen in alle speelronden van de Bundesliga tot scoren is gekomen. De eerste twee treffers voor het team van Ralph Hasenhüttl werden zondag gemaakt door Naby Keïta. De 21-jarige middenvelder uit Guinea opende na een prachtige demarrage de score en verdubbelde, na 75 minuten spelen, met een kopbal de marge. Serge Gnabry deed vervolgens wat terug voor Werder Bremen, maar via Davie Selke werd het in de blessuretijd 3-1 voor Leipzig en daar bleef het ook bij.