voetbalzone

Schalke 04 komt snel met statement over 'geheime clausule' van toptalent

Bart Kruyt12 jan 2016, 08:22
Laatst bijgewerkt: 12 jan 2016, 08:22
Advertentie

Schalke 04 heeft zich genoodzaakt gevoeld om te reageren op een artikel dat dinsdagochtend in BILD verscheen. De grootste krant van Duitsland pakte groot uit met het bericht dat Leroy Sané, toptalent van Schalke, door een geheime clausule in zijn contract in de zomer voor 37 miljoen euro weg zou kunnen. Horst Heldt maakt echter al snel duidelijk dat dit onzin is.

voetbalzone

De directeur van Schalke maakt via de officiële kanalen van zijn club bekend dat er geen gelimiteerde afkoopsom in het contract van Sané zit en dat er dus geen afgesproken prijs is waarvoor de middenvelder zou mogen vertrekken: niet in deze transferperiode, niet in de zomer. Dat is slecht nieuws voor de vele Europese topclubs die belangstelling hebben.

De twintigjarige Sané (hij was maandag jarig) staat bekend als een van de grootste talenten van Duitsland en Manchester City zou hem graag willen hebben. 37 miljoen euro zou geen probleem zijn voor de Engelsen, maar mocht City echt concreet willen worden, dan zal er meer geld op tafel moeten komen. Er wordt nu ook beweerd dat Barcelona en Real Madrid de enkelvoudig Duits international op de korrel hebben.

Het is niet bekend wat de vraagprijs van Schalke is, maar BILD heeft wel begrepen dat Sané na dit seizoen graag hogerop wil. De middenvelder speelde tot dusver 31 competitiewedstrijden voor Schalke en weet dat hij bij zijn huidige werkgever veel aan spelen toe kan komen, maar Sané baalt van de sportieve prestaties van die Knappen en zou het voor zijn ontwikkeling beter vinden om naar een club te gaan die ieder seizoen zeker is van Champions League-voetbal.

Bezig met laden …