voetbalzone

Schalke 04 laat verdediger definitief gaan en hoort clubkas rinkelen

Bart Kruyt07 jun 2015, 12:24
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2015, 12:24
Advertentie

Kyriakos Papadopoulos keert niet meer terug naar Schalke 04. De verdediger speelde in het afgelopen seizoen al op huurbasis voor Bayer Leverkusen en die club maakt zondag bekend dat het gebruik heeft gemaakt van de optie tot koop die in de verbintenis stond. Papadopoulos tekent een contract voor vijf jaar bij die Werkself, tot de zomer van 2020 dus.

voetbalzone

De 23-jarige Papadopoulos had in het afgelopen seizoen last van de nodige blessures en kwam tot slechts veertien competitiewedstrijden, waarvan vijf als invaller. Toch wilde de nummer vier van het afgelopen seizoen in de Bundesliga graag met de Griek door. "Ik ben heel dankbaar dat de club vertrouwen in mij toont en dat ik langer kan blijven", zegt Papadopoulos.

Volgens technisch directeur Rudi Völler was het logisch dat Bayer de optie tot koop zou aan lichten: "Hij heeft in het afgelopen seizoen al laten zien welke kwaliteiten hij met zich meebrengt", zegt de sportbestuurder. "Hij is pas 23 jaar oud, maar toch al extreem ervaren. Zijn vechtlust, leiderschap en het totale plaatje zijn indrukwekkend."

Bezig met laden …