voetbalzone

Schalke 04 legt meer dan vijf miljoen euro op tafel voor tweede aanwinst

Erik van Dam07 jan 2016, 16:54
Laatst bijgewerkt: 07 jan 2016, 16:54
Advertentie

Schalke 04 heeft donderdag de tweede aanwinst van de maand januari mogen begroeten. De club uit Gelsenkirchen laat weten dat het zich per direct versterkt met Alessandro Schöpf, die is overgenomen van 1.FC Nürnberg. Wat die Knappen precies voor Schöpf betalen is niet bekend, maar zijn oude club wees eerder nog een bod van vijf miljoen euro van de hand. Er zal voor de middenvelder dus meer betaald zijn dan die som.

voetbalzone

De 21-jarige Schöpf werd geboren in Oostenrijk en kwam op zijn vijftiende terecht in de academie van Bayern München. In de zomer van 2014 nam Nürnberg hem over en daar klom Schöpf gestaag op. Vorig seizoen miste hij al nauwelijks een wedstrijd en dit seizoen deed coach René Weiler ook steeds een beroep op hem. In negentien competitiewedstrijden in de 2. Bundesliga was Schöpf voor de winterstop goed voor zes goals.

Nu maakt hij dus de overstap naar Schalke 04. Na Younès Belhanda, die tot de zomer gehuurd wordt van Dynamo Kiev, is Schöpf de tweede nieuwkomer in de A-selectie. “We zijn blij dat we deze transfer af hebben kunnen ronden. Alessandro is een veelzijdige middenvelder met veel potentie, die nog lang niet uitontwikkeld is. Hij past daarmee perfect in onze filosofie”, verklaart manager Horst Heldt. Schalke lijkt nu definitief niet meer in de race te zijn voor Hakim Ziyech van FC Twente.

Bezig met laden …