voetbalzone

Schalke legt wonderkind nu al langer vast: 'Hij heeft het al laten zien'

Matthijs van Laar25 jul 2015, 11:12
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2015, 11:12
Advertentie
voetbalzone

Schalke 04 heeft er geen gras over laten groeien: Leroy Sané heeft zijn contract, dat nog twee jaar doorliep, verlengd tot de zomer van 2019. De negentienjarige aanvallende middenvelder staat te boek als een van de grootste talenten van Duitsland en Europa. Afgelopen seizoen maakte hij onder meer indruk in de Champions League-confrontatie met Real Madrid.

"Leroy is een waanzinnig getalenteerde speler, die afgelopen seizoen heeft laten zien waartoe hij in staat is", zegt manager Horst Heldt op de website van die Knappen. "Gezien zijn ontwikkeling en enorme potentie, zijn wij zeer blij dat Leroy langer bij onze club blijft." Schalke slaat daarmee de interesse uit het buitenland voorlopig af. Sané staat na zijn stormachtige debuut bij vrijwel iedere Europese topscout hoog op de verlanglijst.

Sané staat sinds 2011 onder contract in Gelsenkirchen. Hij stapte dat jaar over van Bayer Leverkusen, waar hij het grootste gedeelte van zijn jeugdopleiding doorliep. Het Frans-Duitse supertalent was onlangs nog met Duitsland Onder-19 actief op het jeugd-EK in Griekenland, waar hij onder meer in actie kwam tegen Oranje. Voor Schalke scoorde hij het afgelopen seizoen drie keer in dertien Bundesligaduels. Bij de 3-4 zege van zijn club in Madrid was hij eveneens trefzeker.

DEAL - Leroy Sane verlengt zijn contract bij Schalke 04 tot medio 2019. #toptalent #knappen #instavoetbalzone

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) op


Bezig met laden …