voetbalzone

Schalke 04-middenvelder wacht op paspoort: ‘Het zou een droom zijn’

Gijs Freriks12 jan 2016, 09:26
Laatst bijgewerkt: 12 jan 2016, 09:26
Advertentie

Roman Neustädter staat voor een bijzondere wending in zijn carrière. De 27-jarige middenvelder maakte in november 2012 zijn debuut voor Duitsland in de vriendschappelijke wedstrijd tegen het Nederlands elftal (0-0), maar krijgt in februari een Russisch paspoort.

voetbalzone

De in Oekraïne geboren Neustädter rondde in december alle formaliteiten af en de kans is groot dat hij wordt opgeroepen door Leonid Slutsky. De bondscoach heeft zich met sportminister en bondsvoorzitter Vitaly Mutko immers sterk gemaakt voor de naturalisatie van Neustädter. Het broertje van Neustädter, Daniel, werd in juli overigens nog afgetest door Heracles Almelo.

“In maart zijn de volgende interlands. Als ik goed presteer, kan het zijn dat ik word opgeroepen”, aldus Neustädter in Der Westen. Hij hoopt op deelname aan het EK van komende zomer in Frankrijk: “Daarmee zou er een droom in vervulling gaan.” De ex-speler van Borussia Mönchengladbach en FSV Mainz vertrekt, als hij zijn Russische paspoort heeft, waarschijnlijk naar Zenit Sint-Petersburg. Er zou al een mondeling akkoord zijn bereikt.

Bezig met laden …