voetbalzone

Schalke-paria Jones tweede winterse aanwinst Blackburn Rovers

Bart Kruyt18 jan 2011, 08:50
Laatst bijgewerkt: 18 jan 2011, 08:50
Advertentie

Blackburn Rovers heeft haar tweede versterking voor het restant van het seizoen binnen. De huidige nummer elf van de Premier League rondde vorige week al de terugkeer van Roque Santa Cruz af en maakt dinsdag melding van de komst van Jermaine Jones. De middenvelder wordt tot het einde van dit voetbaljaar gehuurd van Schalke 04.

/

In Gelsenkirchen kwam de Amerikaans international niet meer aan spelen toe. Jones, die wegens blessureleed het gehele afgelopen seizoen moest missen, speelde in de eerste weken van het seizoen nog wel in tien competitieduels mee maar werd vervolgens tijdelijk uit de selectie gezet door Felix Magath. Die was niet tevreden over het spel van de 29-jarige middenvelder.

Jones kwam eind november voor het laatst in actie voor Schalke en wilde dan ook graag vertrekken. TSG Hoffenheim had de verdedigende middenvelder op het oog als vervanger voor de naar Bayern München vertrokken Luiz Gustavo, maar Jones gaat nu dus verder in de Premier League. Het is zijn eerste avontuur over de grenzen: de in Frankfurt geboren middenvelder speelt al zijn gehele loopbaan in de Bundesliga.

Bezig met laden …