voetbalzone

Schalke 04 sluit transfer van Draxler naar Bayern ‘honderd procent’ uit

Erik van Dam04 feb 2014, 16:04
Laatst bijgewerkt: 04 feb 2014, 16:04
Advertentie

Julian Draxler gaat komende zomer wellicht weg bij Schalke 04, maar Bayern München wordt hoe dan ook niet zijn nieuwe club. Die garantie geeft voorzitter Clemens Tönnies dinsdag af. Draxler wordt al langere tijd begeerd door Arsenal en nadat de transfermarkt sloot, dook ook de naam van Bayern op als geïnteresseerde club. Tönnies sluit echter uit dat Draxler een binnenlandse transfer zal maken.

voetbalzone

“Ik geloof niet dat hij naar Bayern wil”, zegt Tönnies over de twintigjarige middenvelder. “Dat kan ik met honderd procent waarschijnlijkheid uitsluiten. Een supertalent zoals Draxler kunnen we niet eeuwig bij Schalke 04 houden. Er zijn immers grotere clubs. Maar ik denk dat één of twee seizoenen bij ons hem goed zouden doen. Misschien vertrekt hij daarna bij ons”, blijft Tönnies hoopvol.

Draxler debuteerde niet lang na zijn zeventiende verjaardag in het eerste elftal van die Königsblauen en speelde inmiddels 89 wedstrijden in de Bundesliga. De club voorzag al dat andere clubs interesse zouden gaan tonen en legde Draxler reeds vast tot de zomer van 2018. In zijn contract zou een afkoopsom van 45,5 miljoen euro zijn opgenomen.

Bezig met laden …