voetbalzone

Schalke-talent liet miljoenen liggen: ‘Maar leef hier niet op water en brood’

Peter Nusselder08 jul 2013, 12:12
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2013, 12:12
Advertentie

Julian Draxler is nog altijd pas negentien jaar oud, maar de middenvelder speelde al 75 competitiewedstrijden in de hoofdmacht van Schalke 04 en is niet meer weg te denken uit het elftal van die Königsblauen. De Duits international kan zich zelf ook nog niet voorstellen dat hij vertrekt uit Gelsenkirchen en blijft zijn club daarom trouw, ook al had hij elders stukken meer kunnen verdienen.

/

Real Madrid, Manchester City en nog een Engelse topclub waren deze zomer niet alleen bereid om te voldoen aan de transfersom die betaald zou moeten worden voor Draxler, die volgens een clausule in zijn contract 45 miljoen kostte. De jeugdige Duitser had zelf ook flink kunnen incasseren; in vijf seizoenen had de middenvelder in zowel Spanje als Engeland in totaal zestig miljoen kunnen ontvangen.

Draxler gaf aan een langer verblijf bij Schalke echter de voorkeur boven een jaarsalaris van twaalf miljoen. “Over zulke bedragen mag je eigenlijk niet eens nadenken. Ik heb een hoop geld afgeslagen. Maar het is ook weer niet zo dat ik hier op water en brood leef”, maakt Draxler duidelijk in gesprek met BILD. “Voor mij telt het sportieve aspect zwaarder dan geld, en ik houd van Schalke”, zegt de tiener.

Bezig met laden …