voetbalzone

Schalke treedt Galatasaray 'zonder handrem' tegemoet: 'Té gevaarlijk'

Daniel Cabot Kerkdijk11 mrt 2013, 19:15
Laatst bijgewerkt: 11 mrt 2013, 19:15
Advertentie

Schalke 04 heeft aan een doelpuntloos gelijkspel of een zege voldoende om zich dinsdagavond bij de laatste acht van het toernooi om de Champions League te scharen. Het is volgens coach Jens Keller echter niet de intentie om het tweede duel met Galatasaray in 0-0 te laten eindigen. In Istanbul bleven de ploegen op een 1-1 gelijkspel steken. De Bundesliga-club treedt zonder de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar aan, maar desondanks is het zelfvertrouwen groot.

/

Schalke won de laatste drie Bundesliga-duels, met onder meer een 2-1 overwinning op rivaal Borussia Dortmund. "We spelen niet met de handrem erop, dat is gevaarlijk", vertelde Keller daags voor het weerzien in Gelsenkirchen. "Ze hebben voorin heel veel kwaliteit, dus we zullen geconcentreerd moeten spelen. Ik wil aanvallend voetbal van mijn team zien, net als tegen VfL Wolfsburg (4-1) en Borussia Dortmund. Alleen op die manier kunnen we succesvol zijn en een ronde verderkomen."

Schalke verloor dit seizoen nog geen enkel Champions League-duel en ging sowieso maar tweemaal onderuit in de laatste zestien Champions League-duels in eigen huis. Keller hoopt dat de steun van de fans weer net zo weergaloos zal zijn als afgelopen zaterdag tegen Dortmund. "Dat was erg speciaal en dat zou ons ook helpen tegen Galatasaray." De opvolger van Huub Stevens denkt niet dat de vele immigranten uit Turkije ervoor zullen zorgen dat Schalke niet meer het idee heeft dat het om een thuisduel gaat. "Zeker niet als je de sfeer van afgelopen zaterdag zag", benadrukt de coach van Huntelaar en Ibrahim Afellay.

Keller vertelde niet wie de plek van Huntelaar inneemt. "Teemu Pukki is een optie, maar we hebben diverse mogelijkheden. "Julian Draxler weet dat het weerzien met Galatasaray niet makkelijk zal zijn. "Ze hebben een zeer goed team. Didier Drogba en Wesley Sneijder zijn twee topvoetballers, maar we moeten de rest van het elftal natuurlijk niet onderschatten. Ja, het is leuk om tegen zulke sterspelers te spelen."

Bezig met laden …