voetbalzone

'Schalke verdiende het niet te winnen, ik raakte de tel kwijt'

Erik van Dam24 jul 2011, 00:25
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2011, 00:25
Advertentie

Ilkay Gündogan had na afloop van de strijd om de Duitse Super Cup, tussen Borussia Dortmund en Schalke 04, moeite om de nederlaag te accepteren. De jonge middenvelder constateerde dat die Königsblauen op onverdiende wijze aan het langste eind trokken, en zo de eerste prijs van het seizoen 2011/12 naar zich toe trokken.

Landskampioen Dortmund en bekerwinnaar Schalke troffen elkaar zaterdagavond voor de eerste prijs van de nieuwe jaargang. Na negentig minuten had nog geen van beide clubs gescoord; uiteindelijk nam Schalke de strafschoppen beter. “Ik vind Schalkes zege onverdiend”, zei Gündogan na afloop eerlijk tegen het Duitse Sport.

“We hebben zoveel uitgespeelde kansen gehad, ik raakte de tel kwijt”, mopperde de middenvelder verder. Zijn trainer, Jürgen Klopp, legde zich neer bij de nederlaag. “Ik ben niet ontevreden”, sprak de coach optimistisch. “We wisten van tevoren al dat niet alles perfect kon gaan. Desondanks denk ik dat we met z'n allen een fantastische wedstrijd hebben mogen aanschouwen.”

Bezig met laden …