voetbalzone

Schalke verrast en haalt aanvoerder Europa League-winnaar naar Duitsland

Matthijs van Laar31 jul 2016, 14:49
Laatst bijgewerkt: 31 jul 2016, 14:49
Advertentie
/

Schalke 04 heeft zich zondag knap versterkt op de transfermarkt. De Duitse topclub maakt via de officiële kanalen wereldkundig dat het een overeenkomst heeft met Sevilla over de transfer van Coke. De 29-jarige rechtsback stapt per direct over naar Duitsland.

Coke, die afgelopen mei nog als aanvoerder van Sevilla de Europa League won, onderging zondagmiddag een medische keuring, die hij zonder problemen doorstond. Maandag reist de ervaren vleugelverdediger nog even terug naar Spanje om de laatste formaliteiten af te ronden. Vervolgens sluit hij aan bij zijn nieuwe teamgenoten.

De voormalig jeugdinternational is afkomstig uit de jeugd van Rayo Vallecano, waar hij in 2005 zijn debuut maakte in het profvoetbal. Zes jaar later maakte Coke de overstap naar Sevilla. In Andalusië won hij drie keer de Europa League. Tot een debuut in de Spaanse nationale ploeg kwam het echter (nog) niet.

Overigens is Schalke ook bezig met de komst van Baba Abdul Rahman, die momenteel zijn medische keuring zou ondergaan. De negentienvoudig international van Ghana komt over van Chelsea, waar hij niet aan de bak kwam.

Bezig met laden …