voetbalzone

Schalke 04 wacht nog heet avondje na gelijkspel tegen Stevens

Thijs Post21 aug 2013, 22:39
Laatst bijgewerkt: 21 aug 2013, 22:39
Advertentie

Het wordt voor Schalke 04 nog een hele klus om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken. De Bundesligist kwam woensdag in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen PAOK Saloniki, dat door de uitsluiting van Metalist Kharkiv mocht deelnemen aan de laatste voorronde voor het kampioenenbal. De return in Griekenland staat voor volgende week op de rol.

/

Voor Huub Stevens was de krachtmeting in de Veltins-Arena een bijzondere wedstrijd: de coach is tegenwoordig eindverantwoordelijke bij PAOK, terwijl hij in het verleden tot tweemaal toe (tussen 1996 en 2002 en tussen 2011 en 2012) trainer was van Schalke 04. Stevens, die in zijn basisopstelling een plek had ingeruimd voor ex-FC Twente-aanvaller Miroslav Stoch, hoefde geen rekening te houden met Klaas-Jan Huntelaar. De topschutter van Schalke 04 kampt met een blessure, wel stond ex-PSV’er Jefferson Farfán in de basis.

De productie van Huntelaar werd gemist. Die Knappen noteerden na een sterk begin van de bezoekers circa zeventig procent balbezit; doelpunten leverde dat echter niet op. Na 32 minuten kwam het toch tot een treffer. De defensie van PAOK wist tot tweemaal toe een inzet te blokkeren, maar toen de bal voor de voeten van Farfán viel was de schuiver iedereen (ook keeper Jacobo) te machtig. PAOK kreeg na die treffer twee aardige kansen op de gelijkmaker, maar scoren deed de ploeg van Stevens niet.

Hoewel Timo Hildebrand vrijwel niets te doen had in het doel van de thuisploeg, begon het er op te lijken dat het in het groen gestoken Schalke wat makkelijker ging denken over de ontmoeting. De rekening kreeg men na enkele wisselingen van Stevens gepresenteerd en het was Stoch die hem maakte. De kleine vleugelspeler trok op zijn bekende wijze naar binnen en hamerde het ding van een meter of twintig achter Hildebrand. In de slotfase ging Schalke nog wel op zoek naar een bevrijdende 2-1, maar die treffer zou niet meer vallen.

Bezig met laden …