voetbalzone

Schalke wil Rafinha voor woensdag terug hebben

10 aug 2008, 14:22
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2008, 14:22
Advertentie
Rafinha verkeert opnieuw in onzekerheid. De Braziliaanse verdediger dacht zonder problemen aan de Olympische Spelen mee te kunnen doen, maar Schalke’04 wil daar een stokje voor steken. De werkgever van Fred Rutten wil de vleugelverdediger zo spoedig mogelijk terug hebben en heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Braziliaanse voetbalbond CBF.

Waar Barcelona en Werder Bremen ondanks de uitspraak van het CAS besloten om Lionel Messi en Diego in Peking te laten, daar wil Schalke’04 Rafinha wel terughebben. De club uit Gelsenkirchen zocht woensdag na de uitspraak van het CAS direct contact met de Braziliaanse bond, maar deze liet niets van zich horen. Enkele dagen later is Schalke de stilte zat.

Maandagmiddag mag de Duitse club zijn zegje doen bij de rechtbank van de FIFA. “We willen een verklaring waarin staat dat de Braziliaanse bond Rafinha zo snel mogelijk moet afstaan”, legde manager Andreas Müller uit op de website van zijn werkgever. “Zo kan de Braziliaanse bond niet met ons omgaan. We zoeken al sinds woensdag contact, maar al onze pogingen blijven onbeantwoord. Wij hopen dat we Rafinha snel terug zien.”

Schalke’04 speelt aankomende woensdag in de derde voorronde van de Champions League tegen Atlético Madrid en Müller hoopt dat Rafinha bij dit duel aanwezig kan zijn. De Braziliaanse back speelde al twee wedstrijden mee met de Goddelijke Kanarie’s, die zich zondag na een 0-5 zege op Nieuw-Zeeland plaatsten voor de kwartfinales.
Bezig met laden …