voetbalzone

Schandaal bij Leipzig: ploeggenoten discrimineren aankoop van 16 miljoen

Mart Oude Nijeweeme25 jan 2024, 19:54
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 19:27
Advertentie

RB Leipzig heeft twee spelers van de Onder 19 geschorst vanwege racisme, zo schrijft BILD. Het tweetal zou meerdere keren racistische opmerkingen hebben gemaakt richting ploeggenoten, waarop de club nu zijn conclusies heeft getrokken.

"RB Leipzig heeft met onmiddellijke ingang twee spelers uit de O19-selectie geschorst", zo laat de club weten na vragen van BILD. "De twee hebben aantoonbaar racistische opmerkingen gemaakt over medespelers en gedroegen zich daardoor op een zeer onsportieve en onaanvaardbare manier."

Geen van beide spelers mag nog langer uitkomen voor de club. Nadat de incidenten bekend werden, zijn de spelers meteen op de hoogte gesteld van de sancties.

Bronnen melden dat de twee het vooral gemunt hadden op El Chadaille Bitshiabu. De verdediger zou belachelijk zijn gemaakt in het bijzijn van anderen. Bitshiabu kwam afgelopen zomer voor zestien miljoen euro over van Paris Saint-Germain en doet bij de Onder 19 ritme op.

Naar verluidt werd meerdere keren het 'N-woord' geroepen. Ook waren er andere onsmakelijke uitspraken over de huidskleur van de achttienjarige Fransman. Meerdere ploeggenoten zouden melding hebben gemaakt van de incidenten.

"RB Leipzig verzet zich krachtig en resoluut tegen racistische, anticonstitutionele en xenofobe uitlatingen en ander discriminerend gedrag", laat de club weten in een verklaring. "De club is bijzonder toegewijd aan eerlijke kansen, de strijd tegen racisme en vreemdelingenhaat."

"De integratie van buitenlandse jongeren is een verplichting. Het beschreven gedrag werd en wordt noch geaccepteerd, noch getolereerd." Hoe lang het tweetal wordt geschorst wordt niet bekendgemaakt door Leipzig.

Bezig met laden …