voetbalzone

Schandalige schwalbe bij Bayern: ‘Ik voelde mij bedrogen!’

Gijs Freriks20 apr 2016, 13:38
Laatst bijgewerkt: 20 apr 2016, 13:38
Advertentie

Arturo Vidal verdiende dinsdagavond in de bekerwedstrijd tegen Werder Bremen (2-0) een strafschop, maar uit de herhaling bleek de middenvelder niet eens werd geraakt door Janek Sternberg en een honderd procent schwalbe maakte.

/

“Ik voelde me bedrogen. Toen ik het fluitje hoorde, dacht ik dat hij de schwalbe zou bestraffen, maar toen hij naar de strafschopstip wees, besefte ik dat ik gewoon was belazerd”, aldus Sternberg in de Süddeutsche Zeitung. Directeur Thomas Eichin wilde er niet te veel woorden aan vuilmaken: “Het was een duidelijke schwalbe, maar ik neem de scheidsrechter niets kwalijk. Je kunt zo’n situatie niet altijd goed beoordelen.”

Vidal weigerde na afloop, volgens BILD op advies van Bayern, op vragen over zijn fopduik in te gaan. Hij kan ook niet meer geschorst worden omdat de scheidsrechter de situatie al beoordeeld heeft, zo heeft een woordvoerder van de Duitse voetbalbond aan de boulevardkrant laten weten. In de Duitse pers en op sociale media wordt Vidal hevig bekritiseerd. Hij is ook vergeleken met Arjen Robben.

“Het was moeilijk te zien, maar ik heb een fout gemaakt. Dat spijt mij. Wat moet er ik er nog meer over zeggen? Dit moment overschaduwt de wedstrijd, al was die misschien niet geheel beslissend”, zei arbiter Tobias Stieler na afloop. Ook doelpuntenmaker Thomas Müller gaf toe dat het een schwalbe was: “Het zag er uit als een overtreding, maar hij raakte het niet. Het was een schwalbe, zoiets valt niet goed te praten.”

Bezig met laden …