Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Schandvlek voor Belgisch voetbal’ ontslaat trainer 5 dagen voor competitiestart

Laatste update:

In België is men vol ongeloof over het ontslag van Vincent Euvrard als trainer van RWDM. De 41-jarige oefenmeester werd maandag, vijf dagen voor de start van het nieuwe seizoen, op straat gezet door de clubleiding. Een dag later is bekend geworden dat Claudio Cacapa de honneurs dit seizoen waarneemt bij de promovendus. De Braziliaan neemt onder meer Belgisch voetbalnomade Igor De Camargo mee als assistent.

"RWDM heeft besloten om de contracten van nagenoeg alle leden van de technisch staf te beëindigen, inclusief die van de coach Vincent Euvrard als ook verschillende van zijn assistenten", luidde begin deze week de gortdroge mededeling van RWDM. Voorzitter John Textor weigerde ook maar iets prijs te geven over het waarom achter de drastische beslissing. Er gingen al langer geruchten over een nieuwe hoofdtrainer, maar het ontslag van Euvrard bleef een gevoelig thema in Molenbeek.

De Belg slaagde er dit jaar na een uitstekend seizoen in te promoveren naar het hoogste niveau. Zijn naam werd gelinkt aan Standard Luik, Kortrijk en Union Sint-Gillis, maar hij bleef RWDM trouw. Nu is het dus alsnog tot een breuk gekomen. "Een incident was er niet, maar het was onwerkbaar geworden", schrijft Bart Lagae. De journalist van De Standaard spreekt zich in niet mis te verstane woorden uit en betitelt RWDM 'nu al als de schandvlek voor het Belgische voetbal'.

Het besluit van de clubleiding heeft ertoe geleid dat een twintigtal woedende fans dinsdagavond naar het stadion is getrokken om tekst en uitleg te vragen. CEO Gauthier Ganaye heeft hen te woord gestaan, schrijft Het Laatste Nieuws. Euvrard stond sinds 2020 aan het roer bij de kampioen van 1B. Zaterdag trapt de club het nieuwe seizoen af met een thuiswedstrijd tegen KRC Genk. "RWDM blijft de indruk wekken een stuurloze club te zijn", besluit Lagae.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Zonde dat je zo uit elkaar moet nadat je een hele mooie prestatie hebt neer gezet afgelopen seizoen. Ik ga dit weekend naar RWDM - RC Genk, Heel veel zin in, vorig jaar 2 x geweest en ik vind het echt een leuke club met een leuk stadion. Kaartje is ook maar 15 euro. Ben heel beneiuwd hoe ze het gaan doen

26 juli 2023 om 10:42

Wel kans dat zo’n eerste wedstrijd nu helemaal niks is, na zo’n staf-wissel. Maar veel plezier gewenst

26 juli 2023 om 14:44

Laten we het hopen haha. Genk heeft wel de focus op Europa en starten bij een nieuwkomer is altijd gevaarlijk.

De superlatieven vallen wel weer makkelijk op tafel... Een "schandvlek" nog wel, alsof ze persoonlijk verantwoordelijk zijn voor de de meest gruwelijke misdaden...

Ze hebben een trainer en zijn staf ontslagen. Daar zullen ze redenen voor hebben. Die gaan echt nog wel een keer naar buiten komen (en anders niet) en die kunnen valide zijn of dubieus, maar om dat dan te betitelen als "schandvlek" is natuurlijk buiten elke proportie.

26 juli 2023 om 09:14

Echt? begin jij ook al? jij associeert het woord Schandvlek met de meest gruwelijke misdaden?
Wat zitten we ons allemaal toch steeds meer aan te stellen zeg. Het is echt zielig aan het worden.

Er is geen reden gegeven voor het onslag, maar ik vind het op zn minst ook wel iets om je voor te schamen als club als je je trainer vlak voor de start ontslaat en direct ook al een opvloger hebt. Een woord met schande erin is op zich best prima lijkt me.
Huilstruik

26 juli 2023 om 09:33

Wat is de definitie van schandvlek? Heeft dit in Belgie een andere betekenis?

26 juli 2023 om 10:45

Een schandvlek is een smet of een vlek op iemands reputatie. Oelie Wapper loopt gewoon te zeuren.

26 juli 2023 om 10:47

Eens met Grasnaaier. Ik vind het vrij schandelijk dat je een trainer en zijn staf, na promotie te hebben behaald, vlak voor het nieuwe seizoen ontslaat. Die gasten kunnen nu moeilijk een andere baan vinden. Ben wel benieuwd naar de reden, maar als je bijna de hele staf ontslaat heb je gewoon te lang gewacht.

26 juli 2023 om 10:06

@oelie Wapper

Ik vind het wel schandalig. De Amerikaanse eigenaar had al de woede van de fans op zijn hals na het ontslag van de voorzitter. Het is dankzij hem en zijn beleid dat RWDM terug staat waar ze horen te staan, namelijk in de 1ste klasse. De reden waarom Vincent Euvrard nu ontslagen is , is omdat de Amerikaanse eigenaar(john Textor) spelers van zijn netwerk (hij is eigenaar van Lyon, Botafogo en co-eigenaar van Crystal Palace) per sé wil stallen bij RWDM terwijl sommige spelers het niveau er niet voor hebben. Het was ook de bedoeling om die spelers per sé te laten spelen waardoor Euvrard niet akkoord was omdat hij zelf wil bepalen wie speelt en wie niet speelt.

26 juli 2023 om 10:19

Fair enough, dat was mij niet bekend en klinkt inderdaad als een schandalige reden.

Daarmee blijf ik overigens van mening dat de term "schandvlek" overdreven is. Voor mij heeft dat een veel zwaardere betekenis, maar goed, dat zal de leeftijd zijn.

26 juli 2023 om 10:58

Zulke eigenaren zijn echt de tumor van het voetbal.

Clubs met veel en/of lange historie worden gebruikt als tweede elftal van de grotere clubs.

Zo'n Lyon zal ook alleen gebruikt worden om de bankrekening van dhr. Textor te spekken. Misselijkmakend.

26 juli 2023 om 11:09

@oelie Wapper

Dat mag jij vinden, geen enkel probleem mee. Dat was namelijk ook niet echt de essentie van dit artikel, je ziet gelukkig ook in dat zulke eigenaren echt het voetbal geen goed doet.

Geen enkele club gaat een week voor de start van de competitie een trainer eruit gooien. Tenzij er een onwerkbare situatie is ontstaan. Daar ga ik in deze dan wel een beetje vanuit, anders gooi je niet heel je voorbereiding om.

Huh, die man heeft toch fantastisch gepresteerd. Zag dat ze afgelopen week ook het A team van Lyon versloegen met 1-0.

Plan van Textor is ondertussen wel duidelijk. RWDM moet en zal met zoveel mogelijk Brazilianen spelen. Ook al is vorig seizoen duidelijk geworden dat die het niveau totaal niet aankunnen. Zelf voor het B team waren ze niet goed genoeg toen. Maar deze coach gaat niet anders durven.

Iets voor Jan Boskamp? Is z'n oude club... Hoe heet die gozert ook alweer? (tegen assistent over eigen speler)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren