voetbalzone

'Schatrijk Borussia Mönchengladbach verliest De Jong niet uit het oog'

Daniel Cabot Kerkdijk20 apr 2012, 00:15
Laatst bijgewerkt: 20 apr 2012, 00:15
Advertentie

Borussia Mönchengladbach staat voor een van de belangrijkste wedstrijden uit haar geschiedenis. De nummer vier van de Bundesliga strijd met Schalke 04, dat één punt meer heeft, om de derde plaats, die rechtgeeft op directe deelname aan de Champions League. Dat betekent volgens BILD een automatische inkomstenbron van zeventien miljoen euro en een trekpleister voor nieuwe spelers.

/

De werkgever van Roel Brouwers speelt zaterdag in en tegen Dortmund. "De derde plaats betekent nog meer inkomsten", vertelt directeur Max Eberl aan het medium. "Ik hoop daarom dat de hymne van de Champions League komend seizoen ook in ons stadion te horen is. Die hoor ik elke dag als mijn zoon op de PlayStation speelt." Schalke 04 speelt een dag later uit tegen laagvlieger 1. FC Augsburg.

Volgens BILD heeft Borussia Mönchengladbach al miljoenen te over. Dat komt door de verkoop van Marco Reus (17,1 miljoen euro), de waarschijnlijke verkoop van Dante (4,7 miljoen euro), de reeks in de DFB-Pokal (4,0 miljoen euro) en de recettes van de wedstrijden (3,0 miljoen euro). Als Eintracht Frankfurt zaterdag promoveert, dan ontvangt Borussia Mönchengladbach bovendien drie miljoen euro van de promovendus. Dit vanwege de aanwezigheid van ex-Fohlen als Karim Matmour, Mo Idrissou en Bamba Anderson bij de 2. Bundesligist.

Granit Xhaka (FC Basel) en Luuk de Jong (FC Twente) staan al geruime tijd op de schaduwlijst van Borussia Mönchengladbach en geld lijkt geen probleem te zullen vormen. "We hebben diverse spelers op het oog", geeft Eberl toe. "We kunnen echter nu geen Champions League-deelname garanderen, dat willen zij ook niet per se. Maar ze weten wel wat voor club wij zijn, een club met een geweldige geschiedenis die nu bezig is om een nieuw hoofdstuk te schrijven."

Bezig met laden …