voetbalzone

Scheerverbod voor Verbeek bij Duitse laagvlieger: ‘De baard blijft staan’

Peter Nusselder23 dec 2013, 09:33
Laatst bijgewerkt: 23 dec 2013, 09:33
Advertentie

Op het spel van de laatste weken is weinig aan te merken bij 1. FC Nürnberg, maar de prestaties van het elftal van trainer Gertjan Verbeek zijn niet om over naar huis te schrijven; als eerste team in vijftig jaar Bundesliga sluit Nürnberg de eerste competitiehelft af zonder dat er een wedstrijd gewonnen is.

/

Desondanks staat de ploeg van Verbeek, eerder deze jaargang aangesteld nadat de Nederlandse oefenmeester zelf was ontslagen door AZ, niet op de laatste plaats in Duitsland. Eintracht Braunschweig heeft net als Nürnberg elf punten, maar heeft een minder saldo. Verbeek begint bijna moedeloos te worden van de zegeloze reeks en schuwt geen enkel middel om in die situatie verandering te brengen.

De coach heeft zichzelf een scheerverbod opgelegd, dat pas wordt opgeheven als Nürnberg voor het eerst wint. Aangezien de Bundesliga pas op 25 januari weer wordt hervat, kan dat nog even duren. “Zolang we niet winnen, blijft de baard staan”, belooft Verbeek niettemin in de Duitse media. De trainer lijkt geen andere uitweg meer te zien. “Ik heb mijn assistenten gevraagd wat we nog beter kunnen doen. Maar zij wisten het ook niet”, geeft de coach met een knipoog aan.

Bezig met laden …