Scheidsrechter de gebeten hond bij verlies van koploper Fenerbahçe

Thijs Post09 feb 2014, 15:52
Laatst bijgewerkt: 09 feb 2014, 15:52

Fenerbahçe had in de Süper Lig achtervolger Galatasaray weer op zeven punten kunnen zetten, door te winnen van Sivasspor. Dat lukte echter niet: de ploeg uit Istanbul liep in het mes van Sivasspor (2-0). De huidige nummer vier van de ranglijst had geluk dat het in de openingsfase geen strafschop tegen kreeg. Bovendien kreeg Egemen Korkmaz van Fenerbahçe al vroeg in de wedstrijd een rode kaart.

Al na tien minuten schreeuwde Fenerbahçe, met Dirk Kuyt als basisspeler, om een strafschop. Moussa Sow zette de bal voor en het ding kwam duidelijk tegen de hand van een verdediger van Sivasspor. Scheidsrechter Yunus Yildirim weigerde echter naar de stip te wijzen en de leidsman was even later al helemaal de gebeten hond. Egemen kreeg een gele kaart en hij kwam direct verhaal halen bij de arbiter. Die toverde zijn gele kaart direct om in een rode en de verdediger mocht gaan douchen.

Fenerbahçe haalde de rust zonder verdere schade, maar vlak na de onderbreking kwam de ploeg van trainer Ersun Yanal op achterstand. Na een snelle uitbraak schoot Aydin Karabulut, die een verleden heeft bij Besiktas, via het been van Bruno Alves raak. Fenerbahçe deed met tien man wat het kon, maar tien minuten voor tijd besliste Burhan Eser de wedstrijd.