Scheidsrechter fluit wedstrijd af tijdens doelpunt van eigen helft

Bart Kruyt06 aug 2010, 10:23
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2010, 10:23

Een ongelukkig moment van een Braziliaanse scheidsrechter die wel heel erg goed op zijn horloge lette. De arbiter besloot het duel tussen Palmeiras en Atletico Sorocaba te beëindigen, toen middenvelder Leandro van de bezoekers de bal van eigen helft naar voren ramde. Zijn schot zou de gelijkmaker zijn geweest, ware het niet dat er al was gefloten.

Palmeiras stond in de wedstrijd in de Copa Paulista met 2-1 voor en dacht die voorsprong eenvoudig over de streep te kunnen trekken, toen het einde van de blessuretijd naderde. De scheidsrechter had al een paar keer naar zijn horloge gekeken en toen Leandro de bal van eigen helft naar voren ramde, vond hij het mooi geweest.

Terwijl de bal onderweg was blies de arbiter op zijn fluit, maar hij kon toen nog niet weten dat Palmeiras-doelman Rafael German zich op de bal zou verkijken. De keeper ging in de fout en dacht de 2-2 te hebben veroorzaakt, maar tot zijn opluchting was er al afgefloten. Atletico, met stomheid geslagen, ging zodoende met een nipte marge onderuit.