voetbalzone

Scheidsrechter incasseert karatetrap na trekken van rode kaart

Bart Kruyt01 aug 2011, 23:23
Laatst bijgewerkt: 01 aug 2011, 23:23
Advertentie

In Nederland hebben scheidsrechters wekelijks te maken met de nodige kritiek van de voetballers, maar dat is nog niets in vergelijking met waar de Zuid-Amerikaanse arbiters rekening mee moeten houden. In landen als Brazilië staan de nodige spelers bekend om hun temperament en Rildo liet maar weer eens zien waarom het geen pretje is om scheidsrechter te zijn in Zuid-Amerika.

De 22-jarige Rildo speelt bij Vitória, uitkomend in de Braziliaanse tweede klasse, en voelde zich in de verloren competitiewedstrijd tegen Boa Esporte (0-1) onbegrepen door de scheidsrechter. Rildo reageerde woedend en gooide de bal richting het hoofd van de arbiter, die de gele kaart trok. Rildo wilde die niet accepteren en probeerde de prent uit de hand van de scheidsrechter te slaan.

De tweede gele kaart was een logisch gevolg, maar de rode kaart had pijnlijke consequenties voor de scheidsrechter. Rildo deelde opeens een karatetrap uit en liep vervolgens rustig van het veld, alsof er niets aan de hand was. Zijn medespelers spraken hem nog aan op zijn gedrag, maar hadden al snel in de gaten dat Rildo zo snel mogelijk naar de kleedkamer moest worden gebracht om af te koelen.

Bezig met laden …