Scheidsrechter onder de loep: twee gele kaarten betekent geen rood

Daniel Cabot Kerkdijk30 dec 2012, 07:15
Laatst bijgewerkt: 30 dec 2012, 07:15

Mick Russell kan een belletje van de Engelse voetbalbond (FA) verwachten. De scheidsrechter hanteerde zaterdag de fluit bij het Championship-duel tussen Huddersfield Town en Sheffield Wednesday, dat in 0-0 eindigde, en over zijn aanwezigheid zal nog worden nagepraat.

Jeremy Helan kreeg in de achtste minuut een gele kaart voor een fopduik in het strafschopgebied van de thuisploeg. Twintig minuten voor tijd leverde een overtreding op Adam Hammill hem wederom een gele kaart op, maar Russell deelde daarna geen rood uit. Uit het wedstrijdrapport blijkt dat in de achtste minuut niet de naam van Helan maar van collega Michail Antonio was genoteerd.

"Hij deed het niet expres, maar ik kan mij geen grotere fout voorstellen", reageerde Huddersfield-trainer Simon Grayson. "Dit had nooit mogen gebeuren. Zijn collega's hadden hem op zijn fout moeten wijzen. Ik zeg niet dat wij tegen tien man drie punten hadden gepakt, maar het zou ons wel geholpen hebben."