voetbalzone

Scheidsrechter toont Zweed rode prent na windje: ‘Kon het niet geloven’

Robin Bruggeman21 jun 2016, 14:16
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2016, 14:16
Advertentie

Scheidsrechters tonen voetballers meestal een gele kaart vanwege zaken als overtredingen of handsballen, maar in de Zweedse zevende klasse liep het onlangs net even helemaal anders. Adam Lindin Ljungkvist kreeg in de slotfase van de wedstrijd tussen Pershagen SK en het tweede elftal van Järna SK namelijk zijn tweede gele prent vanwege het laten van een wind en hij kon meteen gaan douchen.

“Ik had last van mijn maag en in de laatste minuut van de wedstrijd liet ik een windje”, vertelt Ljungkvist zelf over het incident aan Aftonbladet. “De scheidsrechter kwam toen naar me toe en gaf me een gele kaart, en toen een rode kaart. Het was mijn tweede waarschuwing, alhoewel ik de eerste compleet vergeten was.”

“Ik was wel een beetje boos op de scheids en kon niet geloven wat er gebeurde. Ik neem aan dat de scheidrechter dacht dat ik een wind liet op een tegenstander, maar om nou iemand te provoceren met een windje lijkt me niet echt slim of normaal. Ik liet dus een wind en kreeg een rode kaart, de scheids zei dat het onsportief gedrag was”, sluit hij zijn relaas af.

Bezig met laden …