Scheidsrechter trapt in rare trucage doelman en keurt geldig doelpunt af

Erik van Dam29 nov 2011, 10:49
Laatst bijgewerkt: 29 nov 2011, 10:49

Opvallende beelden in de Roemeense competitie, afgelopen zondag. Vointa Sibiu en CFR Cluj ontmoetten elkaar in een voor Cluj belangrijke wedstrijd. De ploeg moest winnen om in het spoor van koploper Dinamo Boekarest te blijven en deed ook wat het moest doen. Spijtig genoeg was daar echter ook wat toneelspel van doelman Beto voor nodig, dat nog succes had ook.

Beto, één van de liefst acht Portugezen in de selectie van Cluj, kreeg met nog zo'n twintig minuten op de klok de bal aangespeeld van een verdediger. Eén van de aanvallers van Vointa Sibiu joeg door op Beto maar raakte hem met geen vinger of teen aan. Beto ging hem ook voorbij, maar trapte toen waardeloos uit en bracht de bal in de voeten bij een tegenstander, die direct een scoringskans had.

Beto reageerde razendsnel na het zien van zijn fout en stortte ter aarde, alsof de spits hem zojuist van achteren had neergetrapt. Scheidsrechter Radu Petrescu trapte in het toneelspel van Beto en besloot het doelpunt dat gemaakt werd, inderdaad af te keuren. Het was niet de enige opvallende beslissing van Petrescu in de ontmoeting; hij gaf Eugen Beza van Vointa voor rust al tweemaal geel en deed na rust hetzelfde bij Mario Paulin van Cluj. Renan besliste het duel kort daarna in het voordeel van Cluj (1-0).