voetbalzone

‘Scheidsrechters zijn ook maar mensen, maar dit doet wel heel Mexico pijn’

Erik van Dam30 jun 2014, 13:03
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2014, 13:03
Advertentie

Javier Hernández baalt enorm van de uitschakeling van Mexico op het WK 2014. Voor de zesde maal op rij moest Mexico het toernooi in de achtste finales verlaten: dit keer was Nederland met 2-1 te sterk. Chicharito, die het laatste kwartier mee mocht doen, wijst naar de wedstrijdleiding. Tegelijkertijd wil hij er niet meer te lang bij stil blijven staan.

“Dit is een heel bittere pil voor ons”, zegt de spits, die straks zal gaan samenwerken met Louis van Gaal, teleurgesteld. “We waren heel dicht bij wat we ons hadden voorgenomen, maar helaas waren we er toch niet toe in staat. Het hoort ook bij voetbal: we waren even afgeleid na een spelhervatting en kregen een tegendoelpunt. Daarna kwam er een dubieuze penalty overheen die ons uitschakelde. Helaas moeten we nu naar huis.”

“We moeten het de scheidsrechter niet verwijten”, zegt Hernández, die dat vervolgens alsnog doet. “Scheidsrechters zijn ook maar mensen en deze nam een verkeerde beslissing. Daar kunnen we nu helaas niets meer aan doen, maar het deed onze aspiraties wel pijn en het hele land heeft er verdriet van. Het was onze eerste nederlaag dit WK, die ons direct uitschakelde. Zo kan voetbal zijn.”

Bezig met laden …