voetbalzone

Schenkel: 'Plek bij de eerste vier is een realistisch streven'

Bart Kruyt04 dec 2010, 08:58
Laatst bijgewerkt: 04 dec 2010, 08:58
Advertentie

AEK Larnaca is dit seizoen de verrassing in de Cypriotische competitie. De ploeg van Ton Caanen en technisch directeur Jordi Cruijff had bij haar rentree op het hoogste podium handhaving als doelstelling, maar na twaalf competitiewedstrijden staat de equipe prima tweede op de ranglijst. “We kunnen niet meer blijven roepen dat we ons alleen maar willen handhaven”, stelt Danny Schenkel.

De verdediger is één van de vele Nederlanders die rondloopt bij Larnaca. “Als je in deze fase tweede staat, weliswaar op vijf punten van de koppositie, moet je bij de beste vier eindigen”, vindt Schenkel in gesprek met Voetbal International. “In Cyprus plaatsen de eerste vier zich namelijk voor de play-offs om Europees voetbal. Het is een realistisch streven: AEK Larnaca voetbalt verzorgd en kan door goed positiespel de tegenstander onder druk zetten.”

Schankel vormt op Cyprus een centraal duo met Kevin Hofland, die afgelopen weekend al voor de derde keer op rij uit een vrije trap in een competitiewedstrijd wist te scoren. In zijn dertien voorgaande seizoenen als prof kwam hij drie keer tot een jaarscore van twee treffers: tweemaal in dienst van PSV en één keer als speler van VfL Wolfsburg. Gregoor van Dijk is clubtopscorer met vijf doelpunten.

Bezig met laden …